Acıbadem keki


1 adet sade pasta kekinin bir katıÜst karışım için;1 yumurta1 çay bardağı toz şeker1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı hindistan cevizi1 çay bardağı toz ceviz1 çay bardağı toz fındık(Ben toz badem kullandım)1 adet acıbadem kurabiyesi rondoya çekilmiş toz halinde (Bir çok markette ambalajlı paketlerde bulabilirsiniz)Kreması için;2 yumurta sarısı2 su bardağı süt2 yemek kaşığı nişasta2 yemek kaşığı un1 çay bardağı kadar şeker1 paket vanilyaPiştikten sonra bir paket toz olarak krem şanti

Yapılışı: Kreması için vanilya ve şanti hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin. Sonra altını kapatıp vanilyayı ekleyin. Biraz soğuyunca krem şanti ekleyip çırpın. Soğuması için buzdolabında bekletin. (Dileyen krem şanti eklemeyebilir) Sonra karışım için önce yumurta ve şekeri biraz çırpın. Ardından yağı ekleyip biraz daha çırpın. Sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serili bir tepsiye pasta tabanının tek katını koyun. Üzerine karışımı sürün. 170 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.( Benim kekim 20 dk gibi bir sürede pişti). Fırından çıkarıp soğuduktan sonra dilimleyip krema sıkın. Ben üzerini küçük acıbadem kurabiyesiyle süsledim siz de dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun 😊

Yorumlar