ÇİKOLATA SOSLU ETİMEKLİ MUHALLEBİ


Malzemeler

1 paket klasik etimek
Islatmak için 1 su bardağı şekere 2 su bardağı suyla şerbet

MUHALLEBİ İÇİN 125 gr tereyağ
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

ÇİKOLATA SOS İÇİN200 gr krema
140 gr çikolata


Hazırlanışı

Şerbeti kaynatıp etimekleri borcama diziyoruz şerbeti biraz soğutup etimeklerin üzerne döküyoruz iyice çekmesini bekliyoruz , muhallebimizi pişirmek için yağ ve unu kavuruyoruz kavrulan una sütü yavaş yavaş topaklanmadan ekliyoruz ve devamlı çırpıyoruz şekeri de ilave edip koyulaşana kadar pişiryoruz altını kapatıp vanilya ekliyoruz soğumaya bırakıyoruz soğuyan muhallebiyi etimekle birleştirip dolaba atıyoruz yarım saat bekletiyoruz bu sırada çikolata sos için kremayı kaynatıyoruz içine çikolatayı ekleyip sosumuzu hazırlıyoruz bu sosuda soğutup dolaptan çıkarttığımız tatlıyla birleştirip dilediğimizce süslüyoruz afiyetler olsun.

Yorumlar