Malzemeler
1 paket klasik etimek
Islatmak için 1 su bardağı şekere 2 su bardağı suyla şerbet
MUHALLEBİ İÇİN 125 gr tereyağ
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
ÇİKOLATA SOS İÇİN200 gr krema
140 gr çikolata
Hazırlanışı
Şerbeti
kaynatıp etimekleri borcama diziyoruz şerbeti biraz soğutup etimeklerin
üzerne döküyoruz iyice çekmesini bekliyoruz , muhallebimizi pişirmek
için yağ ve unu kavuruyoruz kavrulan una sütü yavaş yavaş topaklanmadan
ekliyoruz ve devamlı çırpıyoruz şekeri de ilave edip koyulaşana kadar
pişiryoruz altını kapatıp vanilya ekliyoruz soğumaya bırakıyoruz soğuyan
muhallebiyi etimekle birleştirip dolaba atıyoruz yarım saat
bekletiyoruz bu sırada çikolata sos için kremayı kaynatıyoruz içine
çikolatayı ekleyip sosumuzu hazırlıyoruz bu sosuda soğutup dolaptan
çıkarttığımız tatlıyla birleştirip dilediğimizce süslüyoruz afiyetler
olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder